2009

Detta året har varit helt otroligt. Självklart har det varit både bra och dåliga saker, positiva och negativa perioder. Men så är väl varje år, eller hur? Men det känns som att jag har hunnit med så himla mycket och ändå har det gått väldigt snabbt. Efter förra nyårsafton visste jag att 2009 skulle bli ett intensivt, bra år.  Sista året med klassen, USA resa, student, bal, och en sommar med mycket planer.

När jag tittar tillbaka på de första veckorna, så kan jag bara se sjukt mycket plugg på veckorna, alltså jättemycket. Och fest på helgerna för att orka nästa vecka. Låter jätte tragiskt, även fast det egentligen inte var det. Tiden med Hampus blev bara bättre och bättre, och för första gången på ett tag vågade jag släppa en kille in på livet igen, på riktigt.

Mitt upp i allt som hade med mig och göra i våras kommer en USA resa, något jag sett fram emot i 3 år. Men det var med blandade känslor jag gav mig av till staterna med världens bästa klass, EP06. Jag hatar att lämna ställen, jag hatar att säga hejdå. Detta resulterade i en natt utan någon sömn alls då jag bara försökte umgås med familj och pojkvän så mycket som möjligt. Men vilken resa! Och vad jag lärde mig mycket om mig själv. Min hostfamilj var helt underbar, det var exakt så jag ville ha det. Perfekt. Det blev Santa rosa, Las Vegas, San Diego & LA. Hade kunnat berätta om USA resan i evigheter men då skulle inget annat av året få plats. Det var en otrolig resa.

Väl hemma på Landvetter i kortegetider och allt var det dags att ta tag i saker igen. Skolan och framför allt körkortet. Skolan gick bra, det var inte lång tid kvar till varken student eller  bal så jag kunde se ljuset i tunneln.
Först kom balen, en väldigt bra dag då jag blev nöjd med både frisyr, hår och klänning. Sen att jag gick med min älskade Hampus gjorde ju heller inte saken sämre. Det är verkligen något jag kommer minnas. Och mina vänner var hur fina som  helst…

Jag var även tränare för ett B senior lag i MFC. På grund av USA resan hade jag fått strunta i att själv vara aktiv detta året. Det var tungt. Har tävlat så länge jag kan minnas, att inte få stå på mattan med laget var jobbigt. Men som sagt, USA var värt allt. När jag kom hem tävlade mina och Helenas seniorer i SM, det var så roligt! Träningarna med seniorerna var hur bra som helst, jag saknar den tiden, och jag saknar att coacha med Helena.

Sen kom studenten, den helt klart bästa dagen i mitt liv (hittills). Champangefrukosten  tiden med klassen, utspringet, timmarna på flaket, familjefirandet, förfesten med klassen på kvällen och natten på Grand. ALLT var perfekt. Men som jag skrev tidigare så har jag jättesvårt för att säga hejdå, och även om det var den mest perfekta dag så var det sista dagen med EP06, som klass.

Nu kom sommaren! Och med den massor av planer. Fick ett jobb på Eat café och restaurang där jag inte trivdes alls. Jobbade någon månad men sen funkade det inte längre, för varken dom eller mig. Jag och mina vänner åkte till Borlänge för att festa, lyssna på musik och umgås på Peace & love festivalen. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det blev ändå väldigt bra. I slutet av sommaren åkte jag & Hampus till Turkiet, första utlandsresan tillsammans. Det var helt underbart! Att bara få njuta utan krav en vecka var behövligt. Dock blev jag väldigt sjuk på resan, vilket var jobbigt. Jag tror fortfarande att det var svininfluensan.

Jag, Jasmine & Mia tog oss till Stockholm för att se Britney. Jag glömmer seriöst ALDRIG den resan. Konserten var riktigt bra! Och att sitta och gissa Britney-låtar i ett helt nerstängt Märsta hade sin charm.

När hösten var på ingång bestämde sig en av mina bästa vänner för att lämna allt här hemma och spendera hösten i USA istället. Det var jobbigt då hon är den jag alltid kan hitta stöd hos när jag mår dåligt, speciellt på hösten. Detta var en jobbig period, men vi förstår varandra, och jag förstår även att hon åkte. Det var något hon behövde göra för sig själv, och nu är hon hemma igen. Min älskade Evelina

Jag & min älskade Hampus firade 1 år och åkte till Bohuslän till ett spahotell. Vistelsen där var hur bra som helst. Så himla skönt att bara få ägna sig åt varandra. Ja älskar dig Hampus. I höstmörkret väntade en Lars winnerbäck konsert med min bästa vän. Den var så fin, och jag är glad att det var Lisa som var med. Insåg att jag alltid har roligt med henne och att vi känt varandra sjukt länge.

Den 4:e December lyckades jag med körkortet! Efter många körlektioner och två uppkörningar (ja det var två) så fixade jag det! En helt underbar känslan.

Julaftonen spenderades med familjen som vanligt och det blev väldigt bra. Mycket mer julgodis än andra jular då jag inte går i skolan längre och har kunnat baka massor. I slutet på 2009 hade jag en kvalitetsfika med Jasmine. Den var behövligare än någonsn, för båda två. Detta var i samband med en väldigt jobbig period hemma, jag visste inte vart jag skulle vända mig. Tryggheten hade rasat. Så tack för allt Jasmine.

Så, det var det året. Då var 2009 förbi och jag är jättenöjd över vad jag åstadkommit både med mig själv och i relationer med andra. Jag har insett vilka vänner som stannar och vilka som verkligen betyder och är värda att lägga fokus på. Jag har blivit mer kär än vad jag någonsin varit. Jag har druckit för mycket alkohol vissa kvällar. Jag har saknat och jag har solat på en strand i LA. Jag har skrattat och jag har gråtit.

Jag ska fira in det nya året med bra vänner och skönt folk! Och 2010 kommer bli vad vi gör det till. Som alltid ;)

Ha ett gott nytt år allihopa!




10 days left...

Tills jag fyller 20!!! Äntligen säger jag bara, en bra ålder det där.

/ESJ

Innan mörkret faller

Nu är jag trött, har i princip däckat i soffan hos familjen Bogsjö.

Men idag har jag ju varit duktig och både jobbat och gymmat, jag & Lisa ska  bli duktigare på det där med tränings. Nyårslöftet 2010. Den som lever får se, men I think we can do it. Det är så mycket lättare när man har någon som drar med en dom dagarna man inte orkar.

Jäklar vad halt det var idag. Och jag som tycker det är läskigt när man inte har kontrollen. Nej, det är inte roligt att sladda, förr eller senare åker man av, tro mig. Idag var det ju en dödsolycka också, hemskt. Hoppas det är liite bättre imorgon när jag ska åka till jobbet kl 05.15. (alldeles för tidigt).

Nej, nu blir det sängen. Två dagars jobb kvar år 2009.

/ESJ


Mina fina saker

Carolina Gynnings parfym


Bok "Ego woman"





Jag Älskar Lars Winnerbäck boken. Hur snygg som helst, och Lasse är fantastisk.

/ESJ


Tacos

Nu ska jag möta upp Hampus så ska vi åka och handla tacos till ikväll. Det blir mys! Ska bli så skönt att bara lägga mig framför en Johan Falk film och mysa med mitt hjärta.

Hade en kanonbra jul btw. Bilder på julklappar kommer imorgon, jag är i alla fall hur nöjd som helst. Min juldag var, hm, inte som jag hade tänkt mig. Men hur rolig som helst:D Har så sjukt roligt med mina vänner och min pojkvän. Ni är bra. Fan-fucking-tastiska.

Jag börjar nästan längta lite till nyår, trots min fruktansvärda huvudvärk jag vaknade med imorse. Nyår kommer bli jättebra, känns skönt att ha planerat lite i alla fall. Kan det bli dåligt när man får fira med fina vänner?

/ESJ

The ones who always stood by your side

Jag är på så himla bra humör idag! Hade en mysig frukost med Hampus imorse med lussekatter och rostat bröd, mums! Nu är farfar och farmor på besök, dom åker inte hem förrän på juldagen så ska bli skönt med lite kvalitetstid. Farmor har köpt en ny mobil, en sån där med jättestora knappar och som man kan ta emot sms med men inte skicka. Haha, ska hjälpa henne lite med den nu.

Om ett tag ska jag ta mig ner till stan med pappa för att uträtta lite ärenden, sedan ska vi ut till Pontus, Johanna och Leon. Har saknat min lilla gulleplutt!

/ESJ


Home is Where My Heart is

Herregud vad mycket saker jag fått gjort idag! Har inhandlat lite stuff på stan, bland annat present till en kompis, träffat kompisar, städat, pimpat pepparkakorna och hur mycket mer som helst känns det som. haha! Nu ska jag sätta mig och slå in mina julklappar, kanske till och med kommer på ett  och annat rim. Mamma och pappa är ute och handlar julklappar så jag är ensam hemma, ska ta mig ett glas julmust också.






Mitt fina fönster, med fina kort och söta tomtar.

Sista julklappsshoppingen

Hej allesammans!

Idag ska jag och Hampus till stan för att inhandla julklappar. (för min del dom sista och för Hampus del de första)! Sen börjar ju paketinslagningen, vilket är de bästa av allt. Älskar att slå in julklappar! Lite rim kanske de blir också.

Hade en jättemysig fika med min undebara Evelina igår, vi bytte julklappar och pratade massor. Älskar dig hjärtat!

Nu ska jag ge mig ut i kylan, älskar vintern!

/ESJ

Elfsborgs tk

Har spenderat kvällen och natten med elfsborgs tennisklubb. Är fan helt slut och way too drunk. Dags att sova kanske? Är ju inte den som blir bakis så.

Har haft en väldigt trevlig kväll dock :)

/ESJ

Julkänsla

Åh, den där julkänslan som är så himla underbar börjar komma! Var i Göteborg igår och handlade julklappar med mamma och pappa. Mina sista julklappar handlar jag nog på Lördag med Anna. Det är ju så mycket som ska hinnas med nu innan julafton. Baka, städa, slå in paket, jobba. Ja, en hel del.

Men nu ska jag äta lite sen blir det att köra ett skönt och hårt brädpass på friskis med världens bästa Lisa & Hampus :)

/ESJ

Tonight I'm not takin no calls cause I'll be dancin'

Nu ska jag åka till Lisa! Där ska vi fixa oss och ta någon drink :) Sen bär det av till Evve, partykväll med tjejerna!

/ESJ

Gaga






Laddar för party med hjälp av Lady Gagas grymma låtar. Här har ni monster och Telephone. Sjukt bra.

/ESJ

You wrote my name across your hand, When I freak you understand

Okej. Jag är så jääkla trött i både armar, ben och fötter. Är verkligen inte van vid att jobba 8 timmar/dag. Men jag klagar inte :) Är så himla glad över att jag ens har ett jobb, behövde en inkomst. Sen får vi väl se hur länge det varar, men just nu passar det jättebra.

Eftersom att jag jobbar hela veckan vet ja inte hur aktiv jag kommer vara här. Vad ska jag skriva om? Hur ont i fötterna jag har? Men jag ska försöka.

Nu blir det fotbad och mys med min Hampus.

/ESJ

It´s beginning to get to me



Har suttit och pysslat lite med gamla smycken. Resultatet blev ett armband/handsmycke. Får se hur länge det får vara ett sånt. Kanske gör om det någon dag, men just nu kändes det bra.

Sitter och väntar på att Hampus ska komma hit så vi kan laga god tacos. Sååå gott! Ska nog se finalen på "Vem kan slå Fredrik & Filip". Och självklart äta pepparkakor och mysa. Om ni inte har smakat på fullkornspepparkakor så tycker jag ni ska göra det, sjukt gott.

Imorgon är det jobb för min del 06-15. Så nu blir det att stiga upp tidigt!

/ESJ

Coque



Efter att jag klarade mitt körkort i Fredags tog jag en runda på stan och unnade mig lite underklädesshopping. Fick med mig några fina trosor.

/ESJ

You'll remember me when the west wind moves

Har precis vaknat och ligger i Hampus säng och inser att jag borde gå upp. Fånga dagen. Så snart ska jag åka hem till mamma och pappa och se om det är någon julstämning, är ju nära nu ju. Annars har jag inte så mycket planer idag, mer än att det kanske blir en mysig fika på stan senare.

Har passat världens härligaste unge i helgen. Slänger upp en bild på hjärtat.



/ESJ

ÄNTLIGEN

IDAG HAR JAG TAGIT MITT KÖRKORT. Trodde fan inte det var sant när han berättade att jag fixat det. Men nu är det fixat och jag är lycklig denna fredag. Vilken underbar känsla. Jag säger bara, ni som kuggat en eller flera gånger, Ge inte upp! Det är verkligen värt det när man fixar det!

Ikväll blir det en lugn kväll med lite firande av min kära bror samt idol och god mat. Sitter för tillfället i tennishallen och ska snart ta bilen härifrån :D

/ESJ

Jag vill inte

Hej, kul att man inte kan stänga munnen eller ens äta. Är helt svullen på vänster sida inuti munnen. Ville bara uppmärksamma världen. Kanske får i mig lite nudelsoppa.

/ESJ

En tidig kväll

Hade en väldigt mysig lunch och julshopping med Lisa innan, och vi fick gjort lite inköp. Kalasbra! Även lite saker till oss själva, hehe. Har fortfarande några kvar och köpa till så det tror jag jag tar när jag, mamma och pappa åker till Göteborg.

Men shit vad jag är trött efter denna dagen. Jag vet inte om det var körlektionen eller dagen på stan, eller kanske tennisdagen igår? Är i alla fall hur trött som helst så det blir en tidig kväll för mig. Ska jobba imorgon 8-17 så då är det bäst att jag är pigg.

Nu blir det ett mysigt bad för mig, ska nog tända lite ljus och spela Super mario innan jag somnar. Älskling kommer hit med.

/ESJ


Julshopping

Nu ska jag upp till körskolan en snabbis och sen blir det förhoppningsvis julshopping med Lisa :) Ska bli mycket trevligt. Bäst att bli klar med julklapparna så snabbt som möjligt tycker jag nog1

Ha en bra dag :)

ESJ

RSS 2.0